Timo Wentink

← Vorige

Contact

Een sociaal netwerk waar moeders (to-be) persoonlijke verhalen en ervaringen kunnen delen.

Een compleet re-design dat alle functionaliteiten, bruikbaarheid en beleving verbeterd, zowel voor de gebruiker als voor de redactie.

Soms heb je van die projecten waar je als ontwerper ver van het onderwerp staat. Dit was er zo één, maar wel een erg leuke en leerzame. De uitdaging zat hem in een zo eenvoudig mogelijke user experience neer te zetten voor een doelgroep die niet erg 'tech-savvy' is. Dit hebben we opgelost door een minimaal ontwerp in te zetten met, voor de gebruiker, herkenbare patronen en duidelijke (micro)copy.

Het meeste plezier heb ik gehaald uit het ontwerpen van de verschillende content editors. Gebruikers kunnen moeiteloos blogs schrijven en publiceren, quotes ontwerpen en snapshots uploaden om hun verhaal te delen zowel op mobiel als op desktop. Een bijbehorende mobiele app is helaas nooit verder dan een interactief prototype gekomen.

Na live-gang zijn we bij Frismedia constant bezig geweest om het platform te optimaliseren en uit te breiden met nieuwe functies en te verbeteren op basis van statistieken en feedback van gebruikers.